Septembrie

 • Recital pian - Ilinca Dumitrescu

     „Personalitate artistică de anvergură internaÅ£ională, posesoare a unei tehnici de înaltă clasă ce îi permite să abordeze toate stilurile, genurile, ÅŸcolile ÅŸi limbajele sonore, necunoscând graniÅ£e între clasic ÅŸi romantic, modern ÅŸi contemporan, Ilinca Dumitrescu este tipul de artist complet.” (Viorel Cosma, în: Lexiconul „InterpreÅ£i din România” – vol. I, BucureÅŸti, 1996).

  Pianista Ilinca Dumitrescu a concertat în oraÅŸe din 5 continente, 41 de ţări, 34 de capitale ale lumii, în importante săli de concerte. A studiat cu profesori celebri: Cella Delavrancea ÅŸi Mihail Jora în România, Stanislav Neuhaus ÅŸi Iakov Flier la Conservatorul de Stat „P.I. Ceaikovski” din Moscova, absolvit în 1978 cu distincÅ£ia maximă „Diplomă de Merit”. 

  Este deÅ£inătoarea celor mai importante premii în Å£ara sa natală  (Premiul Academiei Române – 1995, Premiul Institutului Cultural Român – 2003 etc.), dar ÅŸi a multor distincÅ£ii internaÅ£ionale (printre care “Commendatore dell’Ordine della Stella della Solidarietà Italiana”, 2005, acordată de către PreÅŸedintele Republicii Italiene).

  Detalii »

  2

  Marți

  Ora 18:00


 • Recital - Corala Bărbătească Armonia

  Corala bărbătească Armonia a fost înfiinÅ£ată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea la iniÅ£iativa arhidiaconului Iulian Dumitru.

  De-a lungul timpului s-a facut remarcată atât în È›ară, susÈ›inând concerte religioase, clasice sau folclorice în oraÈ™e precum BucureÈ™ti, ConstanÈ›a, Mangalia, Vatra-Dornei, dar È™i în strătinătate: Constatinopol, Ierusalim, Madrid, Roma, Zurich, Londra, Dublin, Cincinnati.

  Premii prestigioase precum cel al Olimpiadei Corale Mondiale din Cincinnati, Ohio - Statele Unite și marele premiu la secțiunea Cor Bărbătesc de la competiția World Choir Games de la Riga sunt un testament al talentului și vocației extraordinare al tuturor membrilor coralei Armonia.

  Detalii »

  3

  Miercuri

  Ora 18:00


 • Recital pian - Tudor Scripcariu

  Tudor Scripcariu s-a născut în 1987, în BucureÅŸti, România. El a absolvit Liceul de muzica George Enescu, la clasa profesor Mihaela Zamfirescu. În timpul liceului a obÅ£inut 25 premii naÅ£ionale ÅŸi internaÅ£ionale, inclusiv 3 mari premii la concursurile Sigismund Toduta, Carl Czerny ÅŸi W.A.Mozart.

  Unele dintre cele mai importante premii au fost obţinute la Concursul International Maryse Cheilan, Franta, premiul 2 si Concursul International San Bartolomeo al Mare, Italia, Premiul 1 cu medalie de aur.

  În România, Tudor a sustinut numeroase recitaluri,  la Ateneul Român, Opera NaÅ£ională - BucureÅŸti, Opera NaÅ£ională - Constanta, Muzeul National George Enescu si Studiourile Radio din Bucuresti ÅŸi Cluj-Napoca. A sustinut concerte cu orchestre filarmonice din Bucuresti, Cluj-Napoca, Satu-Mare, Ramnicu Valcea si Manchester Camerata, Anglia.

   

  Detalii »

  9

  Marți

  Ora 18:00


 • Recital canto - Irina È™i Cristina Iordăchescu

  Soprana Irina Iordăchescu È™i mezzosoprana Cristina Iordache-Iordăchescu, surori, provin dintr-o familie de artiÈ™ti împliniÈ›i.

  Ambele interprete, absolvente ale Universității NaÈ›ionale de Muzică din BucureÈ™ti, reuÈ™esc să câÈ™tige numeroase premii naÈ›ionale È™i internaÈ›ionale, dar mai ales, să-È™i apropie È™i publicul iubitor de opera din multe centre culturale europene precum Italia, Regatul Unit, Germania, Rusia, Belgia, Statele Unite sau Spania.

  Prezente pe scene precum Teatro alla Scala (Milano), Glyndebourne Opera Festival (Regatul Unit) sau Festivalul Puccini (Italia), Irina È™i Cristina Iordăchescu È™i-au dovedit talentul pentru teatrul liric la cel mai înalt nivel.

   

  Detalii »

  16

  Marți

  Ora 18:00


 • Recital pian - Vlad Dimulescu

  Cu o bogată activitate artistică, Vlad Dimulescu a concertat în majoritatea centrelor muzicale ale ţării: BucureÅŸti, Cluj-Napoca, IaÅŸi, BraÅŸov, Sibiu, TimiÅŸoara, Arad, Oradea, Tg.MureÅŸ, Satu-Mare, Bacău, BotoÅŸani, PloieÅŸti, Rm.Vâlcea, ConstanÅ£a. A avut turnee de recitaluri ÅŸi concerte în: Polonia, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Bulgaria. Este laureat al concursurilor naÅ£ionale ÅŸi internaÅ£ionale: George Enescu -BucureÅŸti 1991, Viňa del Mar (Chile) 1992- premiul V si medalia Claudio Arrau, Gh.Dima - Cluj-Napoca 1985, Salerno(Italia) 1983.

  De asemenea, este laureat  al Premiului A.T.M. ÅŸi al Criticii muzicale 1985. 

  În prezent este Conf.Univ.Dr. la catedra de pian precum ÅŸi ÅŸeful acesteia. Din 2012 este Director al Departamentului Instrumente cu Claviatură ÅŸi Muzică de cameră, Facultatea de Interpretare Muzicală a Universităţii NaÅ£ionale de Muzică, BucureÅŸti.                                                                    

                                 

  Detalii »

  23

  Marți

  Ora 18:00


 • Recital pian - Abel Corban

  Abel Corban studiază pianul la Universitatea NaÈ›ională de Muzică, BucureÈ™ti sub îndrumarea profesorului Viniciu Moroianu. 

  De-a lungul timpului el s-a remarcat la numeroase concursuri naÈ›ionale È™i internaÈ›ionale, obÈ›inând premii precum Miniatura Romantică - GalaÈ›i, Carl Zerny - Piatra NeamÈ›, Victor Giuleanu - BucureÈ™ti. Un tânăr talent, Abel concertează ca solist alături de Filarmonica Mihai Jora - Bacău la 16 ani, de unde un an mai târziu va ajunge să cânte alături de soprana Felicia Filip. De asemenea, susÈ›ine recitaluri în străinătate la Viena, Melk, Hollabrun, Linz (Austria), Praga (Cehia), Torino È™i Roma (Italia), completate cu o bogată activitate artistică pe scena autohtonă: BucureÈ™ti, TecÈ™ani, Bacău, Cluj, BotoÈ™ani sau Râmnicu Vâlcea.

  Detalii »

  30

  Marți

  Ora 18:00


Octombrie

 • Recital pian - Nicoleta Luca

  Nicoleta Luca (pianistă) È™i-a întregit formarea de interpret de concert la cursurile de măiestrie ale pianistului german Wolfang Wagenhauser, mai întâi la BucureÅŸti, iar apoi la Aurich, în Germania È™i în final s-a perfecÅ£ionat la Universität der Künste din Berlin.

  În domeniul muzicii de cameră a obÅ£inut Premiul pentru colaborare pianistică la concursul George Dima de la Cluj; Premiul pentru acompaniament pianistic acordat de Uniunea Criticilor, Redactorilor si Realizatorilor Muzicali la concursul Mihail Jora ÅŸi premiul Bianca ,  precum ÅŸi premiul Doina Micu. În 2005 a obÅ£inut Premiul pentru acompaniament pianistic Lissette Georgescu la Concursul Mihail Jora.

   

   

  Debutul ca pianist-solist l-a avut alături de Filarmonica Moldova din IaÅŸi, iar ulterior a fost adesea invitată să susÅ£ină concerte alături de filarmonicile din Sibiu, Bacău, PloieÅŸti, BotoÅŸani, Râmnicu Vâlcea, PiteÈ™ti. A fost invitată să concerteze, ca solistă sau în cadrul unor formaÅ£ii camerale, în străinătate în SUA, la New York, la Carnegie Hall, Chicago, Detroit, în Canada dar ÅŸi în Australia; apoi în Europa, în Germania, Italia, Israel, Cehia, Republica Moldova. Ca acompaniator, a susÅ£inut numeroase recitaluri în Å£ară ÅŸi în străinătate alături de celebrul naist Gheorghe Zamfir.

  Detalii »

  7

  Marți

  Ora 18:00


 • Recital instrumental - Trio Pro Arte

  Unitatea si echilibrul, virtuozitatea individuala si expresivitatea, claritatea si vigoarea redarii, toate aceste calitati au scos in evidenta inca de la inceput valoarea grupului. Este minunat sa privesti trei solisti instrumentisti – fiecare cu o personalitate puternica – adunandu-se laolalta pentru simpla bucurie de a canta impreuna si reusind sa-si echilibreze fortele pentru a ajunge la un sunet unic, pe cat de nou, pe atat de usor de recunoscut. Trio PRO ARTE a concertat in turnee pe scene din Bulgaria, Franta, Germania, italia, Portugalia, Serbia, Spania, Singapore si a participat frecvent la Festivalul "George Enescu", unde a cantat muzica din creatia marelui compozitor roman si din opusurile clasice universale.

   

  Anda Petrovici - vioară
  Marin Cazacu - violoncel
  Nicolae LicareÈ› - pian

  Detalii »

  14

  Marți

  Ora 18:00


Organizator

 • ArtALaCarte

Finanțator

 • AFCN

Cofinanțatori

 • Consiliul Județean Argeș
 • Institutul Cultural Român

Parteneri

 • Muzeul Județean Argeș
 • Filarmonica George Enescu
 • Societatea Română de Radiodifuziune
 • Primăria Leordeni
 • Fundația Dinu și Valentin Lipatti

Sponsori

 • PKF Consultor
 • Hotel Argeș
 • StarMD

Parteneri media

 • România Liberă
 • Argeșul
 • Observator Cultural
 • Radio România Cultural
 • Radio România Muzical
 • Antena1 Pitești
 • Muscel TV
 • TVH
 • Bitpress
 • Zile și Nopți
 • Port.ro
 • Allgemeine Deutsche Zeitung
 • Curierul