Consacrati


Ilinca Dumitrescu

„Personalitate artistică de anvergură internaţională, posesoare a unei tehnici de înaltă clasă ce îi permite să abordeze toate stilurile, genurile, şcolile şi limbajele sonore, necunoscând graniţe între clasic şi romantic, modern şi contemporan, Ilinca Dumitrescu este tipul de artist complet.” (Viorel Cosma, în: Lexiconul „Interpreţi din România” – vol. I, Bucureşti, 1996).

Pianista Ilinca Dumitrescu a concertat în oraşe din 5 continente, 41 de ţări, 34 de capitale ale lumii, în importante săli de concerte. A studiat cu profesori celebri: Cella Delavrancea şi Mihail Jora în România, Stanislav Neuhaus şi Iakov Flier la Conservatorul de Stat „P.I. Ceaikovski” din Moscova, absolvit în 1978 cu distincţia maximă „Diplomă de Merit”.

Este deţinătoarea celor mai importante premii în ţara sa natală (Premiul Academiei Române – 1995, Premiul Institutului Cultural Român – 2003 etc.), dar şi a multor distincţii internaţionale (printre care “Commendatore dell’Ordine della Stella della Solidarietà Italiana”, 2005, acordată de către Preşedintele Republicii Italiene).


Corala Armonia

Corala bărbătească Armonia a fost înfiinţată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea la iniţiativa arhidiaconului Iulian Dumitru.

De-a lungul timpului s-a facut remarcată atât în țară, susținând concerte religioase, clasice sau folclorice în orașe precum București, Constanța, Mangalia, Vatra-Dornei, dar și în strătinătate: Constatinopol, Ierusalim, Madrid, Roma, Zurich, Londra, Dublin, Cincinnati.

Premii prestigioase precum cel al Olimpiadei Corale Mondiale din Cincinnati, Ohio - Statele Unite și marele premiu la secțiunea Cor Bărbătesc de la competiția World Choir Games de la Riga sunt un testament al talentului și vocației extraordinare al tuturor membrilor coralei Armonia.


Tudor Scripcariu

Tudor Scripcariu s-a născut în 1987, în Bucureşti, România. El a absolvit Liceul de muzica George Enescu, la clasa profesor Mihaela Zamfirescu. În timpul liceului a obţinut 25 premii naţionale şi internaţionale, inclusiv 3 mari premii la concursurile Sigismund Toduta, Carl Czerny şi W.A.Mozart.

Unele dintre cele mai importante premii au fost obţinute la Concursul International Maryse Cheilan, Franta, premiul 2 si Concursul International San Bartolomeo al Mare, Italia, Premiul 1 cu medalie de aur.

În România, Tudor a sustinut numeroase recitaluri, la Ateneul Român, Opera Naţională - Bucureşti, Opera Naţională - Constanta, Muzeul National George Enescu si Studiourile Radio din Bucuresti şi Cluj-Napoca. A sustinut concerte cu orchestre filarmonice din Bucuresti, Cluj-Napoca, Satu-Mare, Ramnicu Valcea si Manchester Camerata, Anglia.


Irina și Cristina Iordăchescu

Soprana Irina Iordăchescu și mezzosoprana Cristina Iordache-Iordăchescu, surori, provin dintr-o familie de artiști împliniți.

Ambele interprete, absolvente ale Universității Naționale de Muzică din București, reușesc să câștige numeroase premii naționale și internaționale, dar mai ales, să-și apropie și publicul iubitor de opera din multe centre culturale europene precum Italia, Regatul Unit, Germania, Rusia, Belgia, Statele Unite sau Spania.

Prezente pe scene precum Teatro alla Scala (Milano), Glyndebourne Opera Festival (Regatul Unit) sau Festivalul Puccini (Italia), Irina și Cristina Iordăchescu și-au dovedit talentul pentru teatrul liric la cel mai înalt nivel.


Vlad Dimulescu

Cu o bogată activitate artistică, Vlad Dimulescu a concertat în majoritatea centrelor muzicale ale ţării: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Sibiu, Timişoara, Arad, Oradea, Tg.Mureş, Satu-Mare, Bacău, Botoşani, Ploieşti, Rm.Vâlcea, Constanţa. A avut turnee de recitaluri şi concerte în: Polonia, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Bulgaria. Este laureat al concursurilor naţionale şi internaţionale: George Enescu -Bucureşti 1991, Viňa del Mar (Chile) 1992- premiul V si medalia Claudio Arrau, Gh.Dima - Cluj-Napoca 1985, Salerno(Italia) 1983.

De asemenea, este laureat al Premiului A.T.M. ÅŸi al Criticii muzicale 1985.

În prezent este Conf.Univ.Dr. la catedra de pian precum şi şeful acesteia. Din 2012 este Director al Departamentului Instrumente cu Claviatură şi Muzică de cameră, Facultatea de Interpretare Muzicală a Universităţii Naţionale de Muzică, Bucureşti.


Abel Corban

Abel Corban studiază pianul la Universitatea Națională de Muzică, București sub îndrumarea profesorului Viniciu Moroianu.

De-a lungul timpului el s-a remarcat la numeroase concursuri naționale și internaționale, obținând premii precum Miniatura Romantică - Galați, Carl Zerny - Piatra Neamț, Victor Giuleanu - București. Un tânăr talent, Abel concertează ca solist alături de Filarmonica Mihai Jora - Bacău la 16 ani, de unde un an mai târziu va ajunge să cânte alături de soprana Felicia Filip. De asemenea, susține recitaluri în străinătate la Viena, Melk, Hollabrun, Linz (Austria), Praga (Cehia), Torino și Roma (Italia), completate cu o bogată activitate artistică pe scena autohtonă: București, Tecșani, Bacău, Cluj, Botoșani sau Râmnicu Vâlcea.


Nicoleta Luca

Nicoleta Luca (pianistă) și-a întregit formarea de interpret de concert la cursurile de măiestrie ale pianistului german Wolfang Wagenhauser, mai întâi la Bucureşti, iar apoi la Aurich, în Germania și în final s-a perfecţionat la Universität der Künste din Berlin.

În domeniul muzicii de cameră a obţinut Premiul pentru colaborare pianistică la concursul George Dima de la Cluj; Premiul pentru acompaniament pianistic acordat de Uniunea Criticilor, Redactorilor si Realizatorilor Muzicali la concursul Mihail Jora şi premiul Bianca , precum şi premiul Doina Micu. În 2005 a obţinut Premiul pentru acompaniament pianistic Lissette Georgescu la Concursul Mihail Jora.


Debutul ca pianist-solist l-a avut alături de Filarmonica Moldova din Iaşi, iar ulterior a fost adesea invitată să susţină concerte alături de filarmonicile din Sibiu, Bacău, Ploieşti, Botoşani, Râmnicu Vâlcea, Pitești. A fost invitată să concerteze, ca solistă sau în cadrul unor formaţii camerale, în străinătate în SUA, la New York, la Carnegie Hall, Chicago, Detroit, în Canada dar şi în Australia; apoi în Europa, în Germania, Italia, Israel, Cehia, Republica Moldova. Ca acompaniator, a susţinut numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate alături de celebrul naist Gheorghe Zamfir.


Trio Pro Arte

Unitatea si echilibrul, virtuozitatea individuala si expresivitatea, claritatea si vigoarea redarii, toate aceste calitati au scos in evidenta inca de la inceput valoarea grupului. Este minunat sa privesti trei solisti instrumentisti – fiecare cu o personalitate puternica – adunandu-se laolalta pentru simpla bucurie de a canta impreuna si reusind sa-si echilibreze fortele pentru a ajunge la un sunet unic, pe cat de nou, pe atat de usor de recunoscut. Trio PRO ARTE a concertat in turnee pe scene din Bulgaria, Franta, Germania, italia, Portugalia, Serbia, Spania, Singapore si a participat frecvent la Festivalul "George Enescu", unde a cantat muzica din creatia marelui compozitor roman si din opusurile clasice universale.Anda Petrovici - vioară
Marin Cazacu - violoncel
Nicolae LicareÈ› - pian


Debutanti


Cătălin Răducanu

Institutia de invatamant : Universitatea de Muzica “Ciprian Porumbescu”
Profesor: Dana BorsanPremii:

- Concursul « Marele Premiu » –premiul I - 2007
- Concursul Campina –premiul I –, 2006
- Concursul de Tehnica - premiul I special 2006 , 2007 ,
- Olimpiada de Muzica - premiul II – 2005 , 2007 , 2008
- Concurs Sibiu – premiul I (compozitie) 2007
- Concursul Naţional G Georgescu –premiul 2 (muzică de cameră trio)2009
- Concursul Naţional G Georgescu –premiul 3 (muzică de cameră duo)2010
- Concursul « Margareta Sterian » – premiul I (sectiunea 4 maini) 2010
- Concursul Naţional « George Georgescu » - premiul III 2010
- Semifinalist la Concursul ,,Lipatti’’2011
- Victor Giuleanu-premiul I ÅŸi premiul special E.P.T.A.2011
- Olimpiada Naţională-premiul III2011
- Olimpiada Naţională –premiul II 2012


Recitaluri :
- Scoala Americana , Tinerimea Romana , Palatul Copiilor , Teatrul Act , Carol Hotel , Muzeul George Enescu , Sala Dalles , Emisiunea “Muzicieni de azi , muzicieni de maine” , turneu in Germania ( recitaluri la Hanovra si Menden ) , Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti , Palatul Cercului Militar National ,Institutul maghiar ,Sala arcub, Sala Palatului , Ateneul Roman Centrul Ceh.Palatul Sutu
Cursuri de Măiestrie: Sighişoara ,Timişoara.


Ieronim Gugu

Ieronim-Cosmin Gugu incepe in 2008, la doar 17 ani, o bogata activitate artistica in cadrul fundatiei “Remember Enescu”. In anul 2012 debuteaza cu orchestra pe scena teatrului liric “Nae Leonard” din Galati. Pe parcursul pregatirii sale a participat la numeroase cursuri de maiestrie sustinute de nume grele precum Rostislav Yovchev, Iustin Oprean, Roberto Russo, Cristian Beldi, Dana Borsan, Martin Hughes, Mirabela Dina iar in prezent este student in anul IV la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti la clasa Conf.Univ.Dr Vlad Dimulescu.

Dintre participarile sale in concursurile de specialitate, amintim:

2011 – Premiul II la Concursul National „Victor Giuleanu”
2010 – Premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica Bistrita Nasaud –Faza Nationala-
2009 – Premiul I la concursul national „Piano – Craiova”
- Premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica Bucuresti –Faza Nationala -
2008 – Premiul II la concursul national de interpretare muzicala „Melos – Mihail Jora” Bucuresti
2007 – Premiul I la concursul de muzica romaneasca si moderna in cadrul Liceului de Muzica „Dinu Lipatti”
2005 – Premiul I la concursul de tehnica in cadrul Liceului de Muzica „Dinu Lipatti”


Maria Diana Petrache

Pianista Maria-Diana Petrache (studentă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică, clasa prof. Viniciu Moroianu) este o prezenţă activă pe scenele de concert. Este laureată (peste 30 de premii) a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale (premiul I la Olimpiada Naţională de Interpretare Muzicală, 2013; premiul I şi premiul special Radio România Muzical la concursul “Ada Ulubeanu”, martie 2013; Trofeul Mozart şi Premiul I la Concursul Internaţional “W.A.Mozart” – ediţia a XVI-a, Târgovişte, 2012; Premiul I la Concursul Internaţional “Millenium”, Bucureşti – 2011; Premiul I şi Trofeul de finalist pentru Marele Premiu la Concursul Internaţional “Miniatura romantică”, Galaţi, 2011 etc.)
A susţinut concerte cu orchestra, colaborând cu ansambluri precum Orchestra de cameră Radio, dirijor Gabriel Bebeşelea (2013); orchestra Filarmonicii din Ploieşti, dirijor Corvin Matei (Africa de Sud), 2013; orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău, dirijor Valentin Doni (2012); orchestra Filarmonicii din Botoşani, dirijor George Hariton (2013); Orchestra Medicilor, dirijor I.I.Prunner (2012); orchestra Colegiului Naţional de Muzică “G. Enescu”, dirijor Gheorghe Iliuţă (2013); orchestra Lyceum Strings a Liceului George Enescu, dirijor Bogdan Vodă; a prezentat de asemenea numeroase recitaluri (Ateneul Român – 2011, 2012, 2013; Centrul Cultural “Aurel Stroe”, Buşteni - 2012; Muzeul de Artă Ploieşti – 2012; Liceul de Arte Bălaşa Doamna, Târgovişte – 2012; Muzeul “George Enescu” – 2013, 2011, 2010), microrecitaluri (Ateneul Român, 2008-2013) şi concerte camerale.
În domeniul muzicii de cameră, Maria-Diana Petrache a avut onoarea de a fi îndrumată şi de a cânta alături de personalităţi de marcă ale vieţii muzicale româneşti şi internaţionale, atât ca bursier SoNoRo 2012 şi 2010 (ocazie cu care a colaborat cu violoncelistul David Cohen - Proiectul SoNoRo Interferenze, 5 mai 2012, Palazzo Ricci, Montepulciano, Italia; cu pianista Diana Ketler - Proiectul SoNoRo Interferenţe, BNR, 29.04.2010; cu violonista Christina Merblum - Proiectul SoNoRo Interferenţe, BNR, 29.04.2010; cu violonistul Alexander Sitkovetsky - Festivalul SoNoRo “Un Ballo in maschera”, ARCUB, 9 noiembrie 2010).
În recitalurile susţinute pe scena sălii mici a Ateneului Român i-a avut ca invitaţi pe violonista Luminiţa Julieta Mihai (SUA) – 28 mai 2014; flautistul Ion Bogdan Ştefănescu – 14 aprilie 2013, clarinetistul Emil Vişenescu - 5 iunie 2012; mezzo-soprana Elmira Sebat -18.06.2011.
A participat la Cursuri de măiestrie sub îndrumarea prof. univ. Gabriel Amiraş – Germania (Timişoara, noiembrie-decembrie 2012), prof. univ. dr. Dana Borşan – Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (aprilie 2011), Walter Krafft – director Münchener Musikseminar, Germania (martie 2011) şi prof. univ. dr. Viniciu Moroianu (februarie 2012). Este membră a Fundaţiei Remember Enescu din 2004.


Ioana Enea


Alexandra Mihăescu

Studiaza pianul de la 5 ani.
A absolvit Colegiul National de Muzica « George Enescu » la clasa profesoarei Anca Borina.
In prezent este studenta in anul III la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, clasa Conf. Univ. Dr. Vlad Dimulescu.
A participat la numeroase recitaluri si concursuri de pian, nationale si internationale, obtinand premii dintre care mentionam:

1. PREMIUL I (Premiere medaille) la Concours Musical de France - 2004.

2. PREMIUL I la Concursul International de interpretare instrumentala ”W.A. Mozart” - Targoviste 2004.

3. PREMIUL I la Concursul International ”Pro Piano” Romania - Bucuresti 2004

4. PREMIUL I la Concursul National Campina 2005

5. PREMIUL I la Olimpiada instrumentala faza pe capitala - Bucuresti 2005


Teodora Èšepes


Fabiola Ioniță

Fabiola Ioniţă a fost preluată şi a lucrat, din clasa aIIIa până în clasa a XIIa, alături de profesor doctor Sanda Hîrlav-Maistorovici, urmând Facultatea Naţionala de Muzica Bucureşti la clasa prof. Doctor Vlad Dimulescu.
Fabiola Ioniţă s-a perfecţionat in cadrul cursurilor de măiestrie ale maieştrilor Lory Wallfish şi Luciano Lanfranchi.

A obţinut premii şi distincţii la :
-Concursul Naţional de interpretare Muzicală „Paul Constantinescu”(2003-2012)
-Concursul Internaţional „George Georgescu” Tulcea (2004)
-Concursul de Interpretare Muzicală „Mozart” Târgoviste (2005)
-Participări la Olimpiadele Naţionale de Muzică în anii (2004-2011); toate fiind încununate de succese, eleva dobândind de fiecare dată premii.
-Concursul Internaţional „Pro-Piano” Bucureşti (2010) unde a obţinut Premiul I şi medalia de aur.
-Concurs International “docMusicontest” Italia (2014) obtinand premiul I si participarea la Festivalul diGhedi (noiembrie 2014)